Maak kennis met enkele van onze klanten bij de overheid, transport- en garagesector

Garage Van Goethem

De Citroën Garage van Filip Van Goethem uit Sint-Gillis-Waas werkte tot voor kort met een ander Dealer Management Systeem. Maar dat werkte niet zoals hij zou willen en dus zocht Van Goethem een alternatief bij ons. Filip is sindsdien groot voorstander van de innovatie waar WACSonline voor staat.

filip-vg

Filip Van Goethem: “Ik vind WACSonline een op de concurrentie vooroplopende firma die het Europese niveau zeker aan kan”

“Ik vind WACSonline een op de concurrentie vooroplopende firma die het Europese niveau zeker aan kan”, begint Filip. “Ze werken reeds volledig in de cloud – dit is bij mijn huidige leveranciers Caria Group en CDK Global slechts voorzien tegen 2020 – en dit heeft als voordeel dat je met oneindig veel gebruikers tegelijk gebruik kan maken van de services. Ook wordt er gewerkt zonder licenties en dure maandbedragen.”

Geen dure servers meer

De snelheid van het programma gaat ook steeds mee met de snelheid van het internet, vindt Filip. “En je hoeft geen dure servers meer te hebben met de bijhorende back ups. WACSonline factureert per factuur, een systeem dat DMS ‘Planmanager’ – door bijna iedereen gebruikt in het carrosseriewereldje – ook toepast. Hierdoor ben je niet gebonden en blijft de DMS actief door zijn service steeds te blijven optimaliseren.”

Supersnel en flexibel

“Ik werkte met Carfac en deze firma is schrijnend te noemen”, zegt Filip, “en dan ben ik nog mild. Wat een verschil met WACSonline, dat supersnel, flexibel en enorm innoverend is. Ik ben heel blij dat ik ervoor gekozen heb de innovatieve toer op te gaan. Het gaat zo snel dat je moet durven bijleren. Mijn slogan is dan ook “The sky is the limit”, besluit Filip lachend.

Gemeente Breda

Breda is met meer dan 180.000 inwoners de derde grootste gemeente in West-Brabant, maar is misschien wel de meest efficiënte als het op vlootbeheer aankomt. “Sinds onze nieuwe vlootbeheermodule is geïntegreerd, betekent dit voor ons een heuse verbetering op vlak van operationele en financiële opvolging, zowel intern als extern”, zegt Dolf Brinkmans, Informatiemanager Directie Beheer bij de Nederlandse gemeente.

Dolf

Dolf Brinkmans: “De klare taal die gesproken wordt, vind ik een verademing te midden van het vaak vage taalgebruik in ICT land.”

Onze noorderburen uit Breda mogen we als een trouwe én tevreden klant beschouwen.  Ze gebruiken onze tools heel intensief. Dat mogen we telkens ondervinden als we er een bezoek brengen.

“Ik ben heel tevreden over de samenwerking met Transport Care en het product WACSonline op zich”, aldus Brinkmans. “Onze vloot is heel variërend, van licht tot zwaar. Ook onze afvalservice valt hieronder en we overwegen dit uit te breiden met afvalcontainers. De vlootbeheermodule van WACSonline betekent voor ons een heuse verbetering op vlak van operationele en financiële opvolging, zowel intern als extern.”

Ook de gebruiksvriendelijkheid onderstreept Dolf graag . “Mijn collega’s werken graag met de tools, ook omdat het hen veel e-mail en telefonisch verkeer bespaart. Hierdoor wordt er efficiënter gewerkt en daar streeft elke werkgever toch naar. Ook de klare taal die gesproken wordt, vind ik een verademing te midden van het vaak vage taalgebruik in ICT land.” Naast de vlootbeheermodule, wordt ook onze reservatiesoftware gebruikt. “Die bezorgt ons nu een beter inzicht op beschikbaarheid en kosten”, besluit Dolf.

Truckland

Sinds kort mogen we ook Truckland uit Nederland als klant verwelkomen. De specialist in bedrijfswagens maakt in haar eerste van de 11 vestigingen gebruik van ons slimme online planbord.

arjan

Arjan den Besten: “Het onbeperkt aantal gebruikers en het feit dat ik dankzij de cloud het planbord van overal kan raadplegen en herschikken, is van doorslaggevende aard geweest om met WACSonline in zee te gaan.”

Truckland is een begrip binnen de markt voor bedrijfsvoertuigen. “Met een breed geografisch netwerk van vestigingen richt Truckland zich op de levering en het onderhoud van lichte en zware bedrijfsvoertuigen en alles wat daarmee verwant is”, vertelt Arjan den Besten, manager aftersales van Truckland. “Naast dat wij (service)dealer zijn van de merken DAF, GINAF, FIAT, IVECO, MAN, VW en RENDERS, hebben wij ook veel ervaring met het onderhouden van MERCEDES, SCANIA en VOLVO bedrijfswagen. Daarnaast hebben wij veel kennis in huis op het gebied van hydrauliek als daar zijn reinigingsvoertuigen, huisvuil-voertuigen, laadkleppen, autolaadkranen en containersystemen. Door deze multi-brand filosofie en brede expertise zijn wij inmiddels in staat om het complete bedrijfswagenpark van onze klanten in optimale conditie te houden.”

Waarom WACSonline?

De keuze voor WACSonline kwam er na enkele aanpassingen van het online planbord. “Hiervoor stelde het team van WACSonline zich heel flexibel op”, zegt den Besten. “Naast deze verbeteringen, is het onbeperkt aantal gebruikers en het feit dat ik dankzij de cloud het planbord van overal kan raadplegen en herschikken, van doorslaggevende aard geweest om met WACSonline in zee te gaan.”

Heisterkamp

De Nederlandse hoofdvestiging van Heisterkamp Truck & Trailer Service maakt al even gebruik van WACS, ons platform voor online werkplaats- en vlootbeheer. 

Huub Boswerger: “Het systeem is modulaire software die continue doorontwikkeld wordt in samenwerking met deskundige marktpartijen.”

Heisterkamp mag zich een van de grootste transportbedrijven in Europa noemen. De grootste Europese operatoren hengelen naar de zowat 1.000 trekkers die het Nederlandse bedrijf ter beschikking stelt bij onze noorderburen, ons land, Polen, Letland, Slowakije en Duitsland. De twee grootste werkplaatsen bevinden zich op de hoofdvestiging in Oldenzaal en in Travemünde. Na Nederland werd nu ook bij die laatste WACS succesvol geïmplementeerd.

“Heisterkamp Truck & Trailer Service wil zich onderscheiden met een hoogstaande klant- en marktgerichte dienstverlening”, zegt Huub Boswerger, werkplaatsmanager bij Heisterkamp. “Daarom moest een IT-oplossing onze klanten van het truck- en trailerwagenpark centraal stellen en ontzorgen door informatie en online toegang te geven. Ook een proactieve benadering van klanten en korte digitale communicatielijnen zijn een must in het huidige ‘internet’ tijdperk. Uiteraard blijven ook de kwaliteit van onze dienstverlening en de efficiëntie van de werkplaatsen en voorraadmagazijnen een prioriteit.”

Daarom WACSonline

Om deze redenen koos Heisterkamp na een grondige selectie voor WACS, ons cloud-gebaseerde automotive platform. “Wij hadden enkele basiseisen”, aldus Huub nog. “Wij wilden een standaard softwarepakket op basis van best practices en een systeem met modulaire software dat continue doorontwikkeld wordt in samenwerking met deskundige marktpartijen. WACS voldoet hier helemaal aan.”

Rock 'n Roll Classics

Hertsens Transport

Powercars

This post is also available in: Engels