24/03/2021

Vlaamse kustbedrijven vinden elkaar in de digitale wereld

Voor zijn 5 werkplaatsen en vlootbeheer gaat European Container Services (ECS) uit Zeebrugge de samenwerking aan met WACSonline, een programma van het Oostendse softwarehuis Transport Care. Met meer dan 600 werknemers en een vloot van 40 vrachtwagens, 8.000 containers, 1.000 koelcontainers, 1.250 containers chassis opleggers, 220 frigo trailers, 400 schuifzeiltrailers en 200 super Mega trailers mag het transportbedrijf zich een van de grootste spelers noemen in de haven van Zeebrugge. Na de samensmelting met het logistieke bedrijf 2XL was het ook nog eens een toonvoorbeeld van vooruitziendheid naar de Brexit toe.

“ECS uitgegroeid tot een Europees marktleider”

Flexibiliteit en lokaal karakter

ECS en WACSonline werden als het ware door een draaikolk in de Noordzee naar elkaar gezogen. Het Zeebrugse transportbedrijf, dat uitgegroeid is tot een Europees marktleider, vindt in WACSonline de flexibele en lokale partner die het zocht.

Ondermeer onze expertise op het digitale vlak voor garages en vlootbeheer gaf de doorslag. En we hebben nog iets gemeen. Onze bedrijven hebben een sterk familiaal karakter. ECS is eigendom van de familie De Dijcker en dochter Kelly is er mede-CEO.

“Het water is niet te diep voor digitalisatie”

ECS volgt voorbeeld Heisterkamp, De Lijn en Breda

Bedrijven en gemeentes met een grote vloot gaan meer en meer voor kosteneffectieve, duurzame en betrouwbare logistiek. Laat dit nu ook net de streefdoelen van WACSonline zijn. Betrouwbaarheid, kostenbesparend (door o.a. tijdswinst) en dankzij de cloud groener dan ooit.

Nadat Heisterkamp, De Lijn en Breda kozen voor WACSonline, neemt nu ook ECS de digitale WACS-boot voor zijn 5 werkplaatsen en vlootbeheer. Conclusie: het water is niet te diep voor digitalisatie.