21/04/2021

Op uitnodiging van Pieter Boutsen van Hogeschool PXL gaven we gisteren een gastcollege rond digitaal vlootbeheer. Het ging over het belang van digitalisatie én ook een demo mocht niet ontbreken. Pieter was alvast aangenaam verrast door de positieve evolutie die WACSonline heeft gemaakt sinds de vorige voorstelling bij PXL.

Hogeschool PXL heeft met Log-IC (Logistics Intelligence Center) een expertisecentrum. Log-IC noemt zich een neutrale dienstverlener en de referentie voor bedrijfsprofessionalisering op het vlak van supply chain en logistiek. PXL wil zowel interne als externe logistieke flows verbeteren. Zij waren wel eens benieuwd hoe wij het vlootbeheer bij onze klanten digitaal optimaliseren.

Pieter Boutsen, praktijklector en logistiek adviseur op de PXL, vroeg ons een gastcollege te geven. Onze collega Steven Vandenabeele toonde aan wat het belang van digitalisatie is aan de hand van enkele kernwoorden die ‘rijmden’ op ‘Camions’ (zie foto). Daarna gaf hij een demo met aandacht voor ons paspoortconcept, OTA (Over The Air), planning, onze signalisatielijst, werkplaats- en budgetbeheer en onze verhuur- en aankoopmodule. De reacties van de leergierige deelnemers waren nadien heel positief en Pieter complimenteerde ons met de positieve evolutie die WACSonline heeft gemaakt sinds de vorige voorstelling bij PXL.