15/06/2022

Heb jij al een verplicht elektronisch betaalmiddel?

No stress, WACS heeft dé oplossing en dit zonder betaalterminal

Vanaf 1 juli moet je als handelszaak wettelijk verplicht één elektronische betaalmethode kunnen aanbieden. Dat geldt dus ook voor onze klanten. Zoals steeds biedt WACSonline hen een eenvoudige oplossing. Met onze koppeling naar POM hebben ze geen betaalterminal nodig. Neen, hun klanten kunnen gewoon mobiel betalen via de POM QR-code op de factuur met de Bankapp of Payconic.

Die nieuwe wetgeving komt er op initiatief van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Hij wil zo fraude tegen gaan. Je kan het een beetje vergelijken met de introductie van de witte kassa in de horeca. Let wel: cashbetalingen blijven mogelijk en de handelaren mogen zelf kiezen welke elektronische betaalmethode ze voorzien.

>Lees ook: Vanaf 1 juli moeten alle handelszaken elektronisch betalen aanvaarden
>Lees ook: Opgelet! Elektronisch betaalmiddel verplicht vanaf 1 juli 2022

Betaalgemak en kostenbesparend

Wij voorzien voor onze klanten dus POM, dat staat voor Peace Of Mind. Zowel voor de overschrijver als de ontvanger heeft deze koppeling tal van voordelen. De klant betaalt via de POM QR-code op de factuur met de Bankapp of Payconic. Betaalgemak verzekerd. En (oudere) klanten kunnen gerustgesteld worden: een nieuwe betaalapp heb je er niet voor nodig. Er is dus ook geen betaalterminal van doen, waardoor je als handelszaak zelf kosten bespaart.

Geen late betalingen meer

Met POM word je als bedrijf ook tijdiger betaald. Want het is een gekend probleem, niet enkel in de automotive wereld. Late betalingen zijn een aanzienlijk probleem. Facturen moeten regelmatig opgevolgd worden. Maar met de slimme QR-betaalcodes van POM raken dus meer facturen op tijd betaald.

>Lees ook: ‘Slimme QR-betaalcodes doen uw inningskosten dalen’

Wil jij eens zien hoe eenvoudig dit allemaal werkt? Vraag een gratis demo.