• en
 • fr
 • nl
 • 08.05.2024

  “Alles op 1 plek”: MULTIOBUS over samenwerking met WACS

  Als trouwe partner van De Lijn zet MULTIOBUS zo’n 100 lijnbussen en ruim 200 chauffeurs in om reizigers dagelijks naar en van school, station, werk, de markt, … te vervoeren. En sinds kort helpt de vloot software van WACSonline hen hierbij. “Dankzij de digitalisering loopt iedereen hier weer vrolijk rond”, zegt Peter Vicca, hoofd Technische Dienst van MULTIOBUS.

  “Alles op 1 plek”: MULTIOBUS over samenwerking met WACS

  Als trouwe partner van De Lijn zet MULTIOBUS zo’n 100 lijnbussen en ruim 200 chauffeurs in om reizigers dagelijks naar en van school, station, werk, de markt, … te vervoeren. En sinds kort helpt de vloot software van WACSonline hen hierbij. “Dankzij de digitalisering loopt iedereen hier weer vrolijk rond”, zegt Peter Vicca, hoofd Technische Dienst van MULTIOBUS.

  De MULTIOBUS-lijndiensten rijden in de regio Oost-Brabant en net daarbuiten. Als autobusonderneming dragen zij veiligheid en service hoog in het vaandel. “Ons wagenpark is gevarieerd door verschillende voertuigtypes: bussen (elektrisch en diesel), gelede bussen (elektrisch en diesel), autocars, taxi’s en schoolbussen”, aldus Peter Vicca. “We hadden 14 elektrische bussen, door een brand zijn er echter 13 verloren gegaan. Maar binnen een jaar zullen we terug over meer elektrische bussen beschikken, zo’n 25-tal. Deze zijn besteld.”

  Duurzaam

  “Onze bedrijfsfilosofie focust zich vooral op duurzame energie”, gaat Peter verder, “en we zochten naar een partner met dezelfde visie. De slogan van WACSonline ‘Minder stilstand, groen en kostenbesparend’ klonk ons dan ook als muziek in de oren.”

  Digitaal en flexibel

  Intussen is WACSonline helemaal geïmplementeerd binnen MULTIOBUS. Wat is de meerwaarde nu sinds ze met ons werken? “1 zin: ‘alles is nu op 1 plek’. Dankzij de digitalisering loopt iedereen hier weer vrolijk rond. Anders was het eens bellen naar hier, naar daar, met de nodige frustraties natuurlijk. Nu verloopt ons vlootbeheer veel vlotter. Het programma is ook flexibel. Als er eens iets is, dan mogen we altijd bellen en raakt alles opgelost. Ja, ik mag het zeggen, iedereen is hier positief”, besluit Peter.

  Vraag een gratis
  demo aan

  En krijg toegang tot een groot aantal functies om je netwerk te optimaliseren

  Aanvraag Gratis Demo
  This field is for validation purposes and should be left unchanged.